fbpx

Rekordmange bruddskader i Asker og Bærum!

Start opptreningen så tidlig som mulig etter bruddskade!

Vinteren har gjort sitt inntog, og is og snø har inntatt gatene. Dette har, ifølge Budstikka, ført til rekordmange bruddskader i Asker og Bærum. Etter en slik skade er riktig opptrening viktig. Brudd i ben og armer krever ofte flere uker i gips og ro. De fleste vet at dette leder til tap av muskelmasse som følge av imobiliseringen, men mange får seg ofte en overraskelse over hvor vanskelig det kan være å koordinere muskulaturen igjen, og hvor stive de nærliggende leddene har blitt etter en periode med god beskyttelse og lite bruk.

For de fleste vil det også være litt vondt å begynne å belaste bruddstedet igjen. Dette kan i mange tilfeller føre til usikkerhet på hvor mye man bør belaste og mange er engstelige for å gjøre noe galt. Det er ekstremt viktig å komme raskt igang med opptreningen etter en bruddskade for å hindre videre muskelsvinn og unødig kompensasjon i bevegelsesmønsteret. Begynn gjerne med rolige øvelser og fokuser på bevegelse før belastning. Hold deg innenfor smertegrensen og kjenn etter forlenget ubehag i timene etter øvelsene. Vedvarer ubehaget til dagen etter, har du nok gjort litt for mye. Reduser litt på antall, tid eller belastning og forsøk igjen når ubehaget har roet seg.

Ønsker du hjelp for å komme igang, råd og veiledning til opptreningen, eller treningsfasiliteter i opptreningsperioden? – Ta kontakt, så hjelper vi deg tilbake etter skade!

Bo Randers
Fysioterapeut / Såletilpasser

Våre spesialister står klare til å hjelpe deg.

Ring oss på 67 53 20 51 eller benytt online timebestilling.