fbpx

Svimmelhet og krystallsyke

Svimmelhet er et utbredt problem, og det anslås at ca. 10 % av nordmenn har opplevd svimmelhet eller balanseproblemer i løpet av de siste 3 mnd.

Mange former for svimmelhet kan behandles av både kiropraktorer og fysioterapeuter, blant annet krystallsyke (BPPV), virus på balansenerven (vestibularis nevritt) og svimmelhet med opphav fra nakken (cervicogen vertigo).

Hva kan gjøres med svimmelhet og krystallsyke?

  • Reposisjonseringsmanøvere, benyttes ved krystallsyke
  • Vestibulær rehabilitering, brukes bl.a. ved vestibularis nevritt
  • Mobilisering/manipulasjon og spesifikke treningsøvelser, kan brukes ved svimmelhet som har opphav i nakkeproblematikk
  • Balansetrening

Det første og viktigste er å få en full sykehistorie for å utelukke eventuelle patologiske grunner til pasientens svimmelhetssymptomer. Etter dette blir det utført en grundig undersøkelse av balansesytemet, muskel og skjelettsystemet, samt neurologiske undersøkelser når det er indikert.

Etter det har blitt satt en riktig diagnose på problemet, vil kiropraktoren bruke vitenskapelig kunnskap og klinisk erfaring for å få en best mulig tilrettelagt behandling for det problemet pasienten sliter med. Er det nødvendig vil kiropraktoren henvise videre til ØNH eller nevrolog for å undersøke problemet videre.

Kiropraktor Håvard Tønnessen på Høvikklinikken har mange års erfaring med behandling av svimmelhet. Han har også uttalt seg som spesialist på svimmelhetsrelaterte plager i media ved flere anledninger.

Bestill time

Våre spesialister står klare til å hjelpe deg.
Ring oss på 67532051 eller benytt online timebestilling.