fbpx

Ultralydveiledet injeksjonsbehandling

Ved visse tilstander kan injeksjon av et kortisonpreparat benyttes som et supplement til annen behandling. Kortisoninjeksjon kan utføres i et ledd, en seneskjede eller i en slimpose med mål om å dempe inflammasjon i strukturen som behandles, og dermed oppnå redusert smerte og økt bevegelighet. Man kan også bruke lokalbedøvende medisiner diagnostisk, blant annet for å finne ut om en lidelse sitter i en slimpose eller i en sene. Dette gjøres ved at man bedøver den aktuell strukturen og deretter re-tester for å se om smerten er redusert/forsvunnet. I enkelte tilfeller vil det også kunne være aktuelt å tømme væske (aspirere) fra et ledd som en del av behandlingen før kortisonpreparatet injiseres.

Injeksjonsbehandling på Høvikklinikken skjer alltid ultralydveiledet, for å sikre at preparatet blir injisert på korrekt sted. De vanligste legemidlene som brukes ved Høvikklinikken er Kenacort og Lederspan (kortison) samt Xylocain og Ropivacain (lokalbedøvelse). Mot smerte fra leddslitasje kan også hyaluronsyrepreparater benyttes.

Injeksjonsbehandling ved Høvikklinikken skjer alltid i samarbeid med fastlege. Hvis det etter en grundig undersøkelse anses å være indikasjon for injeksjonsbehandling, vil fysioterapeuten ta kontakt med din fastlege med forespørsel om resept på det aktuelle legemiddelet.

Hva brukes ultralydveiledet injeksjonsbehandling til?

  • Adhesiv kapsulitt/Frozen shoulder (skulder)
  • Leddbetennelser (synovitt/artritt)
  • Slimposebetennelser (bursitt)
  • Seneskjedebetennelser (tenosynovitt)
  • Nerveirritasjon
Ultralyd baerum

Bestill time

Våre spesialister står klare til å hjelpe deg.
Ring oss på 67532051 eller benytt online timebestilling.