fbpx

Les om Hans C. Tungesvik sin sesongstart!

Vi tok en prat med Triatlet Hans C. Tungesvik fra Team Høvikklinikken. Han kommer jevnlig til klinikken for å bruke treningssenteret samt dra nytte av all kompetansen på huset.

Hvordan var sesongens første Ironman?

Alt i alt var Ironman 70.3 i Bariloche, Argentina en fin sesongstart – hverken mer eller mindre. Formen var veldig bra tidlig i vinter, men i februar har jeg slitt mye av/på med sykdom, som sammen med en lang reise med mye forsinkelser bidro til en middels dag. Veldig skuffet over en dårlig svøm, så jeg ble hengende bakpå fra start. Syklingen gikk bedre, og jeg tok innpå de nærmeste konkurrentene, men tapte stadig til teten. Wattallene var brukbare, så greit fornøyd med syklingen. På løp følte jeg meg overraskende pigg og kunne holde jevnt bra fart uten å gå på veggen. 4. beste løpetid og totalt 7. plass ga i alle fall en positivt avslutning på løpet. Mye god læring, noen positive ting å ta med seg, og en liten reality check på at det er et godt stykke opp til de beste. Akkurat som en sesongstart skal være. Det var forøvrig en veldig bra arrangert konkurranse i helt magiske omgivelser i Patagonia, så virkelig et vakkert sted og en kul opplevelse uavhengig av resultat!
 
Nå er jeg på plass på Mallorca for å trene og jobbe på en triatloncamp her frem til neste konkurranse; full Ironman på Lanzarote 20. mai. Dette blir den virkelige testen før årets hovedmål Norseman. Har begynt oppholdet med 1 uke på senga pga en forkjølelse jeg fikk på reisen hit, så det kan bare gå en vei herfra.